DiverGen IT Services and Security, SugarCRM, CRM, zenprise

10 CRM funkció, ami segít megteremteni a márkahűséget
Az ügyfelek márkahűségének megteremtése minden vállalat számára kulcskérdés. Hogy miért?
Mert a márkához hű ügyfél esetében nem merül fel megszerzési költség, és rajta keresztül további ügyfelekhez juthat a vállalat. A különböző CRM rendszerek nem egyformán fókuszálnak az ügyfél-menedzsment különböző területeire, azonban egy jó CRM-nek a következő tíz funkció mindegyikét el kell látnia, mert ezek erősítik az ügyfelek márkákhoz való ragaszkodását.
Lead management
A jó lead management révén minden értékesítési lehetőséget végig követhet az értékesítő. Az ügyfél mérete, fontossága, földrajzi elhelyezkedése, vagy éppen iparági besorolása szerint automatikusan sorolható a megfelelő értékesítőhöz.
Visszajelzés management
A CRM-ek talán a legfontosabb funkciója. Az ügyfelek visszajelzéseinek professzionális, valós idejű lekövetése a márkahűség elérésének egyik legmegbízhatóbb módszere. Ráadásul a tárolt információk révén a CRM lehetővé teszi az optimális ügyfél-élmény beállítását.
Csapat management
Amikor több kolléga dolgozik közösen egy lead-en, CRM nélkül elkerülhetetlen az információvesztés, azonban a csoportmunkát támogató funkciók révén az információ mindig rendelkezésre áll a csoport minden tagja számára. Az ügyfelek pedig márkahűséggel hálálják meg, ha azt érzik, mindenki mindent tud róluk a beszállítónál/szolgáltatónál.
Körzet management
Nagy értékesítési csapattal dolgozó vállalatoknál sokszor problémát jelent behatárolni az értékesítők területi eloszlását – főleg azért, mert az viszonylag dinamikusan alakul több paraméter függvényében. Egy jó CRM ezen paraméterek mindegyikét megfigyelve lehetővé teszi a párhuzamosságok kiszűrését és az értékesítők ellenérdekeltségének megszüntetését.
Email management
Az ügyfelek felesleges ingerlésének legbiztosabb módja, ha nem kapnak választ e-mailjeikre. A CRM automatikus e-mail követési funkcióval kiküszöbölheti ezt a problémát. Amennyiben egy e-mail megválaszolatlan marad egy bizonyos ideig, automatikus riasztási funkciók indulnak be, így egyetlen elektronikus levél sem marad válasz nélkül az előre beállított elvárt válaszidőn túl.
Kapcsolat management
Amikor minden információ lényeges az ügyfelekről, akkor az Outlook önmagában nem elég. A jó CRM megoldások ezért teljes, 360 fokos rálátást biztosítanak az ügyfél-adatokra, kezdve a kereshető ügyfél-múlt adatbázisától egészen a közösségi média megnyilvánulásokig. Az értékesítők bárhol, bármilyen számítógépről vagy mobil eszközről elérhetik ezt az információt, ráadásul ügyfélre szabott értesítéseket és automatikus feladat-kiosztást állíthatnak be magunknak és egymásnak.
Jelentések
Egy jó CRM automatikus és egyéni riportokkal is segíti az értékesítők és a vezetők munkáját. Amit excel-ből órák alatt lehet csak összeszedni, azt egy jó CRM minden reggel 9-kor elküldi nekünk e-mailben. Vagy máskor. És mást. Minden, a CRM-ben szereplő adat összehasonlítható és szerepeltethető a riportokban.
Lehetőség management és előrejelzések
Ne ígérj olyat, amit nem vagy képes teljesíteni! Az üzleti lehetőségek menedzsmentje lehetővé teszi a szállítás illetve a megvalósítás követését, vagy akár a teljes termelési lánc valós idejű követését. A megrendelések követése révén nem csak az eladás, hanem a teljesítés is kifogástalan minőségű lesz.
Marketing kampány analízis
Honnan tudható, hogy a marketing sikeres-e? Esetleg nem lehetne-e még sikeresebb? Egy jó CRM képes segíteni, értékelni és elemezni a marketing kampányokat a hírlevelektől a TV hirdetéseken keresztül a konferenciákon történő megjelenésig. Az eredmény: hatékonyabb, azaz olcsób és eredményesebb marketing.
Marketing bevétel követés
Az ügyfelek pozitív visszacsatolása nem elég, hogy meggyőzzük a top-menedzsmentet egy költséges vagy újszerű kampány sikerességéről? A marketing bevételi analízis lehetővé teszi, hogy egy vállalat minden forint bevételt visszavezessen a forrásául szolgáló marketing kampányig.
 
CRM, SugarCRM, zenprise, társadalmi szerepvállalásCRM, SugarCRM, zenprise, letölthető dokumentumok