DiverGen IT Services and Security, SugarCRM, CRM, zenprise

10 ok amiért a vállalatok kiszerveznek tevékenységeket
Operatív költségek csökkentése
Azok a vállaltok amelyek sokat költenek üzemeltetésre, marketingre a költségeket a vevőikre terhelik. Egy külső szolgáltató amelyik ezekre a területekre specializálódott kisebb költséggel képes ezeket a feladatokat ellátni, így a vállalatok méretgazdaságossága és versenyelőnye is megnő.
Erősebb fókusz az üzleti folyamatokon
Az outsourcing lehetővé teszi a vállalatnak, hogy az üzleti folyamatokra koncentráljon, hiszen a többi működési folyamat külső szakértő kezében van. Így a felszabadított erőforrást a vevői igények kielégítésére lehet fordítani.
Korszerű technológiák felhasználása
A outsourcing szolgáltatók nagyobb hangsúlyt fektetnek a technológiára, a módszertanra és az alkalmazottakra. A sok ügyfélen és a hasonló kihívásokon keresztül nyerik el szaktudásukat. A szaktudás és a specializáció kombinációval keresztül tudják biztosítani a versenyelőnyt az ügyfeleknek és ezáltal költségeket csökkenteni.
Belső erőforrások felszabadítása
Minden vállalatnál korlátozott az erőforrások rendelkezésre állása. Az outsourcing lehetővé teszi külső erőforrások bevonását, ami gyakran humán erőforrást jelent. Így a vállalat azokat az alkalmazottakat vagy csapatot, amely munkája felszabadul a hozzáadott érték növelésére tudja fordítani. Azok az alkalmazottak akik eddig csak a belső folyamatokra figyeltek képesek lesznek a cégen kívüli folyamatokra is figyelni, azaz a vevőre.
Nincs elég belső erőforrás
A vállalatok azért helyeznek ki tevékenységeket mert nincs rá erőforrás vállalaton belül. Az outsourcing egy járható alternatíva az alapoktól szükséges képességek építéséhez. Egy új szervezet, vagy vállalati, területi vagy technológiai terjeszkedésekor célszerű már a kezdettől fogva megvizsgálni az outsourcing előnyeit.
Gyors átalakítás előnyei
Az átalakítás célja általában a teljesítmény és a minőség javulása, a költségek csökkentése, de az igény, hogy a hatékonyságot növeljenek szükségszerűen ütközik azzal az igénnyel, hogy az üzletbe pénzt fektessenek. Azáltal, hogy a vállalat kiszervez egy nem alapvető funkciót, a szervezet a hatékonyság növelése melett költséget tud csökkenteni.
Funkciók ellenőrzése belső erőforrásból nem megoldható
Fontos megjegyezni hogy az outsourcing nem jelenti a felelősségtől outsourcolását menedzsment részéről és a vállalatot sem rántja ki egy csapásra a bajból. Amikor egy funkciót vagy feladatot nehéz elvégezni vagy ellenőrizni fontos megvizsgálni a mögötte álló okot. Amennyiben nem tiszta a kép a probléma forrásáról úgy az outsourcing nem javítja inkább csak súlyosbítja a problémát. Ha egy vállalat nem ismeri az igényeit, akor nem is tudja azt megfelelően kommunikálni a szolgáltató felé.
Pénzalapok felszabadítása
Egy vállalaton belül verseny folyik a szabad pénzalapok megszerzésért. A vezetőség egyik legfontosabb feladata eldönteni hogy hova fekteti be a szabad pénzét. Beruházásnál nehéz dönteni egy termelő vagy egy szolgáltató között. Az outsourcinggal csökkenthető a befektetési igény a nem funkcionális üzleti folyamatokban. Ahelyett hogy tőkeberuházáson keresztül szerzik meg az erőforrásokat, csak meghatározott költségként fogalmazzák meg. Az outsourcing javíthatja pénzügyi mutatókat, hiszen nincs szükség saját tőke bevonásra a működési folyamatokhoz.
Kockázat csökkentés
A beruházások kapcsolatban állnak a kockázatokkal. A piacok, szabályozások, pénzügyi feltételek és technológiák mind-mind rendkívül gyorsan változnak. Lépést tartani ezekkel a változásokkal, különösen azokkal, amik a hosszú távúak nagy kozkázatokat hordoznak magukban. Az outsourcing szolgáltató cég a befektetéseit több cégre vetiti nem csak egyre. A megosztott befektetés szétteríti és ezáltal csökkenti a kockázatot, így egy cég sem visel magas kockázatot.
Tőke bevitel
A klasszikus outsourcing gyakran a vagyonelemek átvételével jár, a vevőtől a szolgáltató felé. Berendezések, járművek, engedélyek, minden ami az adott tranzakcióban szóba kerül és értéket képvisel. A szállító ezekkel a vagyontárgyakkal biztosítja a szolgáltatást az ügyfélnek. A tárgyak értékétől függően a vevő még készpénzzel is gyarapodhat. Az adás-vétel tipikusan könyvszerinti értéken történik.
 
CRM, SugarCRM, zenprise, társadalmi szerepvállalásCRM, SugarCRM, zenprise, letölthető dokumentumok