DiverGen IT Services and Security, SugarCRM, CRM, zenprise

Bárányokat a farkasok közé?
zenprise, outsourcing, mobil biztonságEgy vállalat életében kihívást jelent, hogy megtalálja az egyensúlyt a magánélet szentsége és a mobil eszközök szabadsága miatt keletkező kockázatok között. Hogy mindezt privát vagy publikus felhőben kívánja megvalósítani az "csak" biztonsági és adatvédelmi szempontból jelent különbséget és emiatt sok vállalkozás hibrid cloud megoldásokkal dolgozik. A Zenprise többéves tapasztalatával segítséget és eszközöket nyújt az adminisztrátoroknak a mobil biztonság növeléséhez, és annak menedzseléséhez, legyen szó bármilyen felhő megoldásról.
Az üzleti életben a tablet - IPad, vagy Android -  és az okostelefon a munka és a mobilitás elengedhetetlen kellékévé vált. A vállalati rendszergazdák jobb esetben "csupán" nem rendelkeznek hozzáféréssel a cégen belül használt mobil eszközökhöz, rosszabb esetben azt sem tudják hogy lenne erre lehetőségük.
Ha megnézzük ezeket a korszerű mobil eszközöket, akkor azt látjuk, hogy ugyanúgy rendelkeznek hozzáféréssel a vállalati erőforrásokhoz (email, fileszerver, VPN), mint az asztali számítógépek, vagy a notebookok.
A mobil készülékeket kontroll nélkül hagyjuk?
A biztonságtudatos vállalkozások meghatározzák informatikai rendszerükkel, asztali és hordozható számítógépekkel kapcsolatos biztonsági elvárásaikat, néha laikusok számára túlzónak tetsző precizitással, de sajnos ezekben a szabályzatokban sok esetben említést sem találunk mobil eszközökről, telefonokról vagy tabletekről. A korszerű mobilok manapság esetenként erősebb hardverrel rendelkeznek, mint néhány asztali számítógép, vagy netbook.
Szabályozás nélkül a különféle marketekből, store-okból percek alatt telepíthetők alkalmazások rájuk, és hiba lenne abban bízni, hogy a felhasználók elolvassák, hogy a hőn áhított program készülékük mely képességeit óhajtja használni.
A megoldás: Zenprise Secure Mobile Gateway (SMG)
Ami először feltűnik a Zenprise új megoldásban az, hogy minden vezető mobil platformhoz létezik kapcsolódás. Nincs korai verzió IOS-ra és későbbi tervek Androidra, WP7-re vagy BlackBerryre. :)
zenprise, outsourcingAz informatikai piacon a Zenprise korán felismerte a mobil biztonság szükségességét, és megérett az idő, hogy minden szervezet, amelynél mobil eszközökön keresztül kapcsolódni lehet a vállalati infrastruktúrához szintén felismerje ezt.
Az SMG lehetőséget biztosít a fekete- és fehérlisták készítéséhez és adminisztrálásához. Ellenőrizhetővé és kontrollálhatóvá válik, hogy a munkavállalók milyen alkalmazásokat telepíthessenek a telefonjukra. A Zenprise fehér- és feketelistája megoldást nyújt a csoportkezelésre, ezzel egyszerűsítve és átláthatóvá téve nagy számú felhasználó és eszköz kezelését. Ellenőrizve a telepített és telepíteni kívánt programokat felismeri ha rosszindulatú, és lekapcsolja vagy blokkolja a csatlakozást a céges hálózathoz a fekete lista segítségével. A SMG használata csökkenti az alkalmazottak tevékenysége miatti aggodalmát, és védelmet biztosít a hálózatának a mobil eszközök felől.
A végfelhasználó teljes szabadságot élvezhet a saját alkalmazásai felett, de bizonyos védelmi intézkedések lépnek működésbe, ha szükséges. A fehér lista, másrészről természetesen a jóváhagyott alkalmazásokat tartalmazza és ha úgy akarjuk, felajánlja a felhasználónak.
A mobil biztonsági gateway a szolgáltatások között az első, ami egy ellenőrzési pont a vállalati hálózat előtt. A Zenprise egy reptéri biztonsági szolgálathoz hasonlítható, amely a megfelelő ellenőrzés után elérhetővé teszi számunkra hálózatot. Ha probléma adódik a készülékkel akkor blokkolni lehet a hálózati hozzáférést.
A Zenprise koncepciója az, hogy hagyja a végfelhasználót szabadon használni a saját eszközeit és alkalmazásait, miközben a rendszer feletti bizonságról továbbra is a vállalat rendelkezik.
 
CRM, SugarCRM, zenprise, társadalmi szerepvállalásCRM, SugarCRM, zenprise, letölthető dokumentumok