DiverGen IT Services and Security, SugarCRM, CRM, zenprise

SugarCRM: nyílt forráskódú CRM rendszer
A Wikipédia szócikke szerint, a nyílt forráskódnak növekvő szerepe van az informatikában. A vállalatok többsége használ nyílt forráskódot, az okok között első helyen említve a szabad szoftverek alacsonyabb birtoklási költségét (TCO), gyártófüggetlenségét, nyílt szabványokon alapuló működését és korlátozás nélküli használatát.
crm, sugarcrm, opensourceEzzel teljesen egyet tudunk érteni, hiszen munkánk során nagyon ritkán találkozunk olyan céggel, amelyik ne használna valamilyen nyílt forrású megoldást. A nyílt forrású rendszerek használatát mi is támogatjuk, hiszen azonos hatékonyság mellett jelentős költség megtakarítás érhető el velük. Ezért is nem meglepő, hogy az általunk forgalmazott SugarCRM is nyílt forráskódú CRM, azaz Open Source. Egész pontosan Commercial Open Source. Ez nagyjából annyit tesz, hogy a SugarCRM-nek az ingyenes (Community Edition - CE) mellett van fizetős változata is, és vásárolhatók hozzá fizetős szolgáltatások.
Miért jó ez?
Mert így a SugarCRM felhasználóknak nem kell attól tartani, hogy a felhasználás, vagy az integrálás során egy megoldandó problémával, vagy feladattal magukra maradnak,hiszen mindig ott van a háttérben a SugarCRM, illetve a magyarországi szállító.
Letölthető a forráskód
crm, sugarcrm, nyílt forrású crmA nyílt forráskódú szoftverek között jelentős különbségek vannak. Ami mindegyikben közös, hogy a forráskód minden esetben elérhető. Vannak olyan nyílt forrású szoftverek, amelyek fejlesztése teljes egészében a közösség kezében van. Ezzel szemben a SugarCRM esetében a forráskód fejlesztésének jelentős része házon belül marad (A SugarCRM cég fejleszti), és a közösség inkább a ráépülő programok és nem a forráskód fejlesztésében vesz részt. Ennek megváltoztatására egy kezdeményezés nyomán, 2011 áprilisában a GitHub-on elérhetővé tették a forrást, amely megkönnyíti a fejlesztések és hibajavítások közzétételét. (forrás: nyíltforráskód blog)

 
CRM, SugarCRM, zenprise, társadalmi szerepvállalásCRM, SugarCRM, zenprise, letölthető dokumentumok