DiverGen IT Services and Security, SugarCRM, CRM, zenprise

Elindult a Startupdate.hu blog
A Startupdate.hu blog vállalkozóknak szól. Startupok indításához és akár nemzetközi szintű növekedéséhez kíván segítséget nyújtani. Kockázati tőke, pitching, amerikai piacok, best practice-ek – minden, amire egy startuppernek szüksége van. Íme egy kis ízelítő a blog "Amerikai kockázati tőkebefektetés" című cikkéből:
Bevezetés
Mivel meglepően sokan kerestek meg és kérdeztek az amerikai startup finanszírozásról, így most élménybeszámoló helyett inkább erről írok egy kicsit. A szövegben ahol csak lehet, az angol kifejezéseket fogom használni, aki komolyan itt akar boldogulni, annak ez nagyon hasznos, akit meg idegesít annak javasolt itt abbahagyni az olvasást.
Amikor egy vállalkozás pénzhez jut, egy úgynevezett term sheet-et kap. A term sheet egy kb. 8-12 oldalas dokumentum amely rögzíti a vállalkozók és befektetőik kapcsolatát. Struktúrája, a benne foglalt tartalom nagyrészt minden befektetésnél ugyan olyan, egyes szavak és számok térnek el, ezek azonban meghatározzák hogy az adott sztori pokol vagy mennyország lesz.) A term sheet minden részletével ebben a blogban nem fogok foglalkozni, nagy vonalakban annyit érdemes tudni hogy két fontos pont van: Economics és Control.
A teljes cikkért tovább a startupdate.hu oldalra...
 
CRM, SugarCRM, zenprise, társadalmi szerepvállalásCRM, SugarCRM, zenprise, letölthető dokumentumok