DiverGen IT Services and Security, SugarCRM, CRM, zenprise

SugarCRM tipp: Hogyan állítsuk be a Twitter konnektort?
A közösségi szolgáltatások elérése a SugarCRM-ben csak az első lépés a közösségi CRM rendszerekhez (Social CRM). A közösségi CRM nem jelenti az eddig ismert CRM filozófia sutba hajítását, csupán annak kiegészítését, illetve továbbfejlődését.
Első lépésként megmutatjuk, hogyan képes a SugarCRM elérhetővé tenni a Twitter tartalmakat a saját felületén, hiszen a SugarCRM Twitter konnektora segítségével egyszerűen követhetők a microblog postok.
A beállításokhoz jelentkezzen be adminisztrátorként a SugarCRM-be, és válassza az "adminisztrátor" menüpontot a jobb felső sarokban. Ezek után kattintson a "Csatlakozók" menüpontra.
sugarcrm, crm, social crmA "Kapcsolatok engedélyezése" menüpontra kattintva beállítható, hogy mely modulokon (pl.: kapcsolat, ügyfél, lead, stb.) belül működjön a Twitter konnektor. A Twitter fülre kattintva egyszerű húzd és ejtsd (drag'n drop) módszerrel adhatjuk meg, hogy a Twittert mely moduloknál szeretnénk használni.
sugarcrm, crm, social crmA SugarCRM alapértelmezésben az ügyfél vagy a kapcsolat nevét próbálja Twitter azonosítóként felhasználni, de ez az esetek többségében - érthető módon - nem vezet eredményre. Természetesen ez nem okoz gondot, hiszen a SugarCRM Stúdióban felvihetjük a működéshez szükséges mezőket. Nincs más dolgunk, mint, hogy az "Adminisztrátor" menüben található "Stúdió" menüpontban felviszünk egy mezőt a Twitter azonosítónak. (Erről részletesebben egy másik cikkünkben olvashat.)
A felvitt mezőt egy a felhasználók számára logikus helyen jelentítsük meg a modulban, lehetőség szerint a név közelében. Ha ezzel megvagyunk, akkor az "Adminisztrátor" > "Csatlakozó beállítások" > "Modul mezők térképe" menüpontban adjuk meg a legördülő listák segítségével, hogy mely mező tartalmazza az ügyfél a kapcsolat, vagy lead Twitter azonosítóját.
sugarcrm, crm, social crm, Twitter screen

 

Kész is vagyunk. Már csak annyi a dolgunk, hogy a beállított mezőt kitöltjük a SugarCRM-ben. Ha a mező mellett megjelenő apró Twitter ikon fölé húzzuk az egeret, akkor a SugarCRM-en belül azonnal böngészhetjük a Twitter azonosítóhoz tartozó postokat.
 
CRM, SugarCRM, zenprise, társadalmi szerepvállalásCRM, SugarCRM, zenprise, letölthető dokumentumok