DiverGen IT Services and Security, SugarCRM, CRM, zenprise

SPAMszűrés GYIK (FAQ)
Megoldásunkkal kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdések

Mennyi késleltetést okoz a Spamszűrés a levelezésben?

A mindennapi munkában nem érzékelhető, 10-15 másodperc késleltetést okoz.

Hogyan szűri a leveleket?

A rendszer háromféle víruskeresővel, és kétféle statisztikai alapú SPAM-szűrővel ellenőrzi az áthaladó e-mail forgalmat.

A rendszer bevezetése igényel a felhasználó oldalán valamilyen beruházást?

A rendszer üzembe helyezése a felhasználó oldalán semmilyen beruházást nem igényel. A megoldást szolgáltatásként számlázzuk ügyfeleinknek havonta, postafiókonként.

Hol van elhelyezve a rendszer?

A rendszer felépítéséből adódóan az ügyfél telephelyén nem igényel telepítést. Internetszolgáltatónál 99,99% rendelkezésre állást biztosító megfelelően kialakított klimatizált szerverteremben működnek azon szerverek, amelyek a Spamszűréssel kapcsolatos feladatokat ellátják.

Hogyan működik a Spamszűrés?

A szűrőn áthaladó leveleket először a víruskeresők ellenőrzik, ha vírust találnak, azt törlik, ha nem, akkor átadják a SPAM szűrőnek a levelet. (Ha a levél csak vírust tartalmazott, akkor az egész levelet eldobják) A SPAM szűrők SPAM-ekre jellemző tulajdonságokat keresnek a levélben, és ezek alapján pontozzák valamennyit. (Levélformátum, bizonyos szavak, fekete listák, stb.)
Ha egy levél legalább 6 pontot kap, akkor a levél téma sorába (subject) bekerül, a "lehet, hogy SPAM" üzenet, és megjelölten továbbmehet a címzetthez. Ha 9 pontnál többet kap, akkor a levelet magas besorolású spamnek (High Spam) minősíti és ügyfelünk sávszélességét kímélendő nem kézbesíti azt.

Mi történik, ha leáll a Spamszűrésért felelős szerver?

A konkrét szűrési feladatot jelenleg három szerver látja el, a beérkező levelek felváltva mennek mindegyikre, ezáltal a szerverek terhelése csökken (Load balance), illetve ha valamelyik szerver meghibásodik, akkor a másik automatikusan átveszi a szerepét (Failover), és ebből ügyfelünk nem vesz észre semmit. 
A szűrést végző három szerverhez technikailag tartozik egy negyedik szerveren működő frontend, illetve egy 4 szerverből álló SQL cluster. Természetesen a terhelés növekedése esetén újabb szerverek kerülnek beállításra.

Mi történik, ha nem működik a felhasználó oldalán a levelező szerver?

A szűrők a beérkezett, és kézbesíthetetlen leveleket 1 hónapig tárolják, és ezalatt 5 percenként próbálkoznak a kézbesítésével. Tehát egy esetleges levelező szerver probléma esetén nem vesznek el levelek, amint az ügyfél levelezőszervere újra elérhetővé válik, a levelek kézbesítésre kerülnek.

Milyen előnyökkel jár a rendszer használata?

A beérkezett levelek SPAM- és vírusmentesek lesznek.
A felhasználók napközben nem töltenek a SPAM-ek törlésével hosszú perceket, (ez az idő átlagos rezsióradíjjal, és átlagos fizetéssel számolva pontosan összegszerűsíthető)
A felhasználók nem dühöngenek a beérkezett SPAM mennyiség miatt.
A levelező szerver kevésbé terhelődik.
A jelentősen kevesebb kézbesített levél miatt az internet sávszélesség jobban kihasználható.

Van lehetőség a szolgáltatás kipróbálására?

Igen, egyeztetés után lehetőséget biztosítunk ügyfeleinknek, hogy 1 hónapig díjmentesen kipróbálhassák rendszerünket.

Mennyi idő alatt lehet beüzemelni a rendszert?

A beállítás néhány óra alatt készen van, ezután szükség van min. 24 óra technikai időre, ennyi idő alatt befrissülnek a jó beállított névszerverek. Előfordulhat azonban, hogy néhány rosszul beállított szerver még hetekig nem veszi fel a megfelelő beállítást. Az ilyen szerverek leginkább a SPAM-ek küldéséért felelős konfigurációk. Ügyfelünk tűzfalán 10 perc alatt elvégezhetők azok a beállítások amelyek segítségével ezek a SPAM-eket is kiszűrhetővé válnak, emellett van egy tanulási időszak a rendszer életében, amikor kiemelten figyeljük, hogy esetleg nem jelöl-e SPAM-nek olyan üzeneteket, amelyek nem azok, és lehetőség van ezeket a címeket engedélyező listára (white list) tenni.

Milyen rendelkezésre állással működik a rendszer

A rendszer működésére 99.9%-ot vállalunk. Ez az ún. 3 kilences rendelkezésre állás maximum 8 óra, 45 perc és 35 másodperc leállást jelent évente.

 
CRM, SugarCRM, zenprise, társadalmi szerepvállalásCRM, SugarCRM, zenprise, letölthető dokumentumok